Test sfoara: highlights twists
Buna tuturor,
Dupa cum stiti pe yoyoRomania s-a pus la vanzare un nou tip de sfori “tricolore” de la yyn. Sunt type6, deci perfecte pentru cei deja obisnuiti cu kitty-string.
M-am gandit ca ar fi un lucru bun daca as face un review acestei noi adaugiri in magazin si dupa cateva ore de joaca am tras cateva concluzii, evident ca ele pot fi vazute ca plusuri sau minusuri, in functie de preferintele fiecaruia.
Si ca sa n-o mai lungim atat, sa trecem la fapte:
- Prima senzatie cand am pus mana pe sfori a fost: “interesante culori” si daca vrei sa iesi in evidenta, cu siguranta indeplineste acest rol. Apare o mica problema: daca te joci undeva “indoors” (in cazul meu pe culuarele Politehnicii) nu mai observi sfoara la cele mia mici vibratii (se pierde in mozaic). Daca vrei sa faci poze pe de alta parte, e perfecta, indiferent de fundal.
- Desi daca iei in calcul grosimea e la fel ca si un kitty-string am observat ca e putin mai rigida si se simte si textura putin diferita cand o terci printre degete. Asta contribuie foarte mult la bind-uri si face yoyo-ul puttin mai responsive. Ce inseamna asta? In primul rand bind-urile sunt mai usor de facut (pe un lyn cu o-ring-urile taiate, aproape ca e mai elegant – doar vizual). Binecuvantare si blestem pentru ca yoyo-ul are un spin mai puternic (din cauza texturii frecarea e mai mare la aruncare, deci imprima viteza mai bine) si evident revenirea este bruscata. Asta e un avantaj major, consider eu, daca incerci sa inveti sa ridici yoyo-ul cu finger-snap. Daca incerci eli-hops si vrei si putina viteza te arzi mult mai repede pe deget, dar binenteles ca exista manusile pentru asta.
- Elasticitatea e numai buna (intindere). Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Este exact cat trebuie cat sa ai un spin consistent si cand ai o aruncare puternica si cand ai o aruncare mai slaba.
- Nu stiu din ce motiv dar parca se incurca mai greu, in comparatie cu kitty-string.
- Se uzeaza mai usor (credeti-ma ca in 2 ore am tras de ea in toate felurile), adica apare “scamoseala” ceea ce adauga inca un plus frecarii, deci devine yoyo-ul si mai responsive.
- Raport calitate/pret? Foarte buna. Eu ii dau 8.5
In concluzie, e perfecta pentru incepatori sau cei care trec de la responsive la unresponsive. Ajuta mult.
Toate cele bune, YoyoTester

ads by mpx Networks
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.